menu

De sterrenbeelden van de dierenriem, twaalf stevige A4-kaarten

Deze set kaarten met goed herkenbare gestaltes en duidelijke sterren zijn een goede hulp bij het leren waarnemen van de Dierenriembeelden.

De afgelopen jaren was er bij sterrencursussen steeds veel vraag naar deze originele afbeeldingen van de Dierenriem in A4-formaat.

Een set is voor hergebruik handig verpakt (in plastic met druksluiting).

Auteurs: Liesbeth Bisterbosch, Wil Tirion, Michael von Borstel en Huibert Stolker

De prijs is € 15 plus verzendkosten. De verkoop via De Nieuwe Boekerij in Zeist kon in 2018 niet voortgezet worden.

* Deze sterrenkaarten bieden bieden fraaie en unieke afbeeldingen van de dierenriemgestaltes.

* De helderste sterren zijn veel opvallender ingetekend dan de lichtzwakke sterren, dit is een enorme hulp bij het leren waarnemen van de sterrenbeelden.

* De gekleurde sterren, zoals het rode oog van de Stier, hebben hun eigen tint.

* De grootste sterrenbeelden aan de hemel, zoals de Maagd en de Waterman, zijn op de kaarten eveneens veel groter dan de kleine beelden zoals de Ram en de Steenbok.

* De kaarten zijn door hun grootte bij uitstek geschikt om buiten in het donker te gebruiken.

Een voorbeeld: Welke sterren behoren wel en niet tot de Tweelingen? Door het draaien van de kaart kun je gemakkelijk ontdekken welke positie het sterrenbeeld aan de hemel nu heeft.. Wanneer de Tweelingen opkomen draai je de kaart zo dat de Tweelingen een liggende houding hebben; bij het dalen moet de kaart heel anders gedraaid worden: de Tweelingen gaan staand, achteroverleunend onder.

* Speciaal voor het onderwijs:

De twaalf afzonderlijke kaarten kunnen ook gebruikt worden om spelenderwijs meer vertrouwd te raken met de volgorde van de sterrenbeelden (Stier, Tweelingen, Kreeft enz.).

Op de kaart staan ook sommige sterren van de naburige beelden.

Bovendien is de jaarlijkse weg van de zon door de dierenriem aan de randen gemarkeerd. De gang van een planeet langs de sterren kan zo gemakkelijk klassikaal besproken worden!

Home · contact · Stichting Een Klaar Zicht © 1995 - 2021