menu

De sterrenbeelden van de dierenriem

De veel gevraagde A4-set met twaalf stevige kaarten is momenteel niet in verkoop via de post.

Goed herkenbare gestaltes en duidelijke sterren zijn een goede hulp bij het leren waarnemen van de Dierenriembeelden.

* Deze sterrenkaarten bieden bieden fraaie en unieke afbeeldingen van de dierenriemgestaltes.

* De helderste sterren zijn veel opvallender ingetekend dan de lichtzwakke sterren, dit is een enorme hulp bij het leren waarnemen van de sterrenbeelden.

* De gekleurde sterren, zoals het rode oog van de Stier, hebben hun eigen tint.

* De grootste sterrenbeelden aan de hemel, zoals de Maagd en de Waterman, zijn op de kaarten eveneens veel groter dan de kleine beelden zoals de Ram en de Steenbok.

* De kaarten zijn door hun grootte bij uitstek geschikt om buiten in het donker te gebruiken.

Een voorbeeld: Welke sterren behoren wel en niet tot de Tweelingen? Door het draaien van de kaart kun je gemakkelijk ontdekken welke positie het sterrenbeeld aan de hemel nu heeft.. Wanneer de Tweelingen opkomen draai je de kaart zo dat de Tweelingen een liggende houding hebben; bij het dalen moet de kaart heel anders gedraaid worden: de Tweelingen gaan staand, achteroverleunend onder.

* Speciaal voor het onderwijs:

De twaalf afzonderlijke kaarten kunnen ook gebruikt worden om spelenderwijs meer vertrouwd te raken met de volgorde van de sterrenbeelden (Stier, Tweelingen, Kreeft enz.).

Op de kaart staan ook sommige sterren van de naburige beelden.

Bovendien is de jaarlijkse weg van de zon door de dierenriem aan de randen gemarkeerd. De gang van een planeet langs de sterren kan zo gemakkelijk klassikaal besproken worden!

Auteurs: Liesbeth Bisterbosch, Wil Tirion, Michael von Borstel en Huibert Stolker

Bij sterrencursussen is er steeds veel vraag naar deze originele afbeeldingen van de Dierenriem. Behalve de set in A4-formaat met de blauwe sterrenhemel, zijn er ook series van 12 kaarten in A3-formaat. Hiervan bestaan verschillende kleurenversies en ook versies met de maanbaan in 18 jaar.

De set A4-kaarten is in plastic met druksluiting verpakt. De andere versies zijn in karton verpakt.

Home · contact · Een Klaar Zicht © 1995 - 2023