Home

Nieuwsbericht augustus 2018

Voor 2019 is de Duitstalige Sterren-en planetenkalender van Liesbeth Bisterbosch weer verschenen. In Nederland kunt U deze bestellen op de website van uitgeverij Cichorei (gratis verzendkosten) of de boekhandel.

Er zijn veel afbeeldingen van het samenspel van de maan met Saturnus en Jupiter. De bijzondere Paasvollemaan van 19 april 2019 wordt toegelicht.

De vraag naar de positie van Jupiter in het dierenriembeeld de Schorpioen of in Slangendrager wordt besproken met behulp van de geschiedkundige oorsprong van de Slangendrager en de grenzen van de sterrenbeelden.

Saturnus en Jupiter treden in 2019 (en in de daaropvolgende jaren) als een paar op. Het wereldbeeld van Tycho Brahe laat zien dat dit planetenpaar zich anders verhoudt tot zon en aarde dan Venus en Mercurius en ook anders dan Mars.

De Nederlandse versie, die van 1997 tot 2017 jaarlijks uitgegeven werd, kon voor 2019 helaas niet gemaakt worden. Sinds de kalender 2015 verzorgde De Nieuwe Boekerij, Zeist de verkoop aan de boekhandel en particulieren. Uitgeverij Cichorei zal hun werk voortzetten en hopelijk kan de kalender 2020 wel opnieuw een Nederlandse versie krijgen.

Sternen- und Planetenkalender 2019

klik om te vergroten

Dieser beliebte Kalender zeigt die Tierkreisbilder und weitere Konstellationen vom Standpunkt des Betrachters aus.
Das Jahresthema 2019, Jupiter, Saturn und Mond - Ihre Annäherungen, bietet auch Einsteigern wertvolle Orientierungshilfen am Sternenhimmel.
Mithilfe einer großen horizontalen Abendkarte und je einer kleinen Mitternachts- und Morgenkarte können Sie die Wanderung der Sternbilder am Nachthimmel lebendig mitvollziehen.
Sonderkarten veranschaulichen das Zusammenspiel der Planeten – für Laien wie für fortgeschrittene Sternenbeobachter.

Uitgeverij: Verlag Urachhaus

De Duitse Sternen- und Planetenkalender verschijnt sinds 1999 jaarlijks.

De nieuwe Sternen- und Planetenkalender 2019 is vanaf 29 september 2018 bij uitgeverij Cichorei en ook bij de boekhandel te bestellen.
€ 20 (incl. 21% BTW)
ISBN 9789491748790
28 blz., groot formaat 29,3 * 42,4 cm

Der Sternen-und Planetenkalender 2018 ist ausverkauft.

De golvende dierenriem
van uur tot uur, het hele jaar door

Herfst 2017 verscheen "De golvende dierenriem", een vernieuwde versie van de Drehbare Sternkarte "Zodiak", een initiatief van Elisabeth Vreede, in de Nederlandse taal.

Deze draaibare sterrenschijf toont alle sterrenbeelden en helderste sterren die op een bepaald moment boven de horizon staan. De voorkant van de draaischijf toont de zuidelijke sterrenhemel. Bij het draaien van de schijf wordt de golvende beweging van de dierenriem zichtbaar.
De achterkant laat het cirkelen van de noordelijke sterren om de Poolster zien.

Het bijbehorend boekje biedt series beelden. Deze brengen "de hoge en de lage golf" van de dierenriem in beeld.

"De Nieuwe Boekerij" in Zeist, de voormalige leverancier en groothandel van de kalenders en de draaibare sterrenkaart heeft hun mooie winkel met bijzondere collecties kunstboeken en antroposofische boeken per ingang van 24 februari 2018 opgeheven. We bedanken Jeanette en Valentijn voor de zeer prettige samenwerking.

Vanaf 29 september 2018 zal "De golvende dierenriem" weer leverbaar zijn. Uitgeverij Cichorei verzorgt de verkoop.

Op deze web zullen september 2018 rijk geïllustreerde Nederlandse en Duitstalige teksten over het waarnemen van de dierenriembeelden met behulp van de draaibare sterrenkaart beschikbaar komen.

klik om te vergroten

Schijf en boekje zijn samen verpakt in een transparante envelop.
Prijs: € 17,50 (incl. 6 % BTW)

Boekje: 32 blz. 24 * 24 cm
Draaibare schijf met voor- en achterkant, diameter 24 * 24 cm
ISBN 978 90 8227 9337

Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInTell a friend

Stichting Een Klaar Zicht © website bijgewerkt op 2 oktober 2018

 

naar bovencontact  ·  home